NOVĚ mě najdeš na www.brunettie.com tak se zastav, těším se na tebe! ❤

středa 30. ledna 2013

Drahý vs. Levný - TVÁŘENKA

Ahoj všem,

jelikož měl poslední článek z této rubriky velký úspěch (a přečíst si ho můžete zde) rozhodla jsem se napsat pokračování. A čím jiným bychom měly pokračovat než tvářenkou. Stejně jako pudry jsou levné a drahé, tak i tvářenka může stát pár korun ale taky může přesáhnout i částku tisícovou. V dnešním duelu tvářenek se Vám možná bude zdát, že cenový rozdíl mezi porovnávanými subjekty není zas tak markantní, ale snažila jsem se vybrat tvářenky více méně dostupnější, než je například tvářenka od Benefitu za tisícovku.

Stejně jako je přirozené si zapudrovat make-up by mělo být přirozené si na make-up nanést tvářenku. Přece jen nám make-up vytvoří poměrně stejně barevnou pleť, která ale může působit trochu mrtvolně a bez života. V tomhle stádiu vytahujeme tvářenku a líčkům dodáváme svěží a zdravý vzhled. A je už zcela na Vás, jakou barvu nebo techniku nanášení zvolíte. Stejně tak můžete mít jen jednu tvářenku nebo jich mít stovky a každý den používat jinou. Mě osobně se třeba líbí mít tvářenek víc a následně je sladit s celkovým lookem. Pokud se ale barvou tvářenky shodnete i s barvou rtěnky či lesku, máte moji velikánskou pochvalu a uznání, jelikož já tuhle kombinaci barev bezmezně miluju.


Myslím, že Vám tuhle tvářenku nemusím dlouho představovat. Jelikož Bourjois tvářenky pochází ze stejné dílny jako tvářenky Chanel tak si troufám říct, že v poměru cena - výkon je to bezchybný kousek a neměl by chybět v žádné kosmetické taštičce. Další výhodou je velká barevná škála, která je až neuvěřitelná na drogérkovou značku. Když už si ji jednou koupíte, tak se do ni určitě zamilujete. Radost bude o to větší, když bude trvat několik měsíců a let, protože mi přijde, že tahle nezdolná tvářenka snad nemizí. Úžasné je taky balení tvářenky se zavíráním na magnet, který mi dost ulehčuje práci a dává oddech mojí nové manikúře. Co mě trošku mrzí je výdrž, která ač jsem četla že je super, mi super vůbec nepřipadá a cca po 5-6 hodinách už na tvářích nemám v podstatě nic. Ale za cenu kolem 250 ,- ji to ráda prominu. Nejroztomilejší věcí je ale stejně pro mě maličkatý kartáček, který já sice nepoužívám, protože je moc drsný, ale na cestování bude ideální. Malý detail na závěr - přijde to jen mě nebo je ta tvářenka opravdu tak malinká ?


S touhle tvářenkou se dostáváme do trošku jiné cenové kategorie, ale přece jen do nějaké té snesitelnější než je  například zmiňovaný Benefit, Nars, Chanel,... Přímo tahle je v odstínu dame a tváří se pěkně jemně a nevýrazně. Když ale nanesete druhou vrstvu a štětcem trošku přitlačíte, rázem je tvářenka velmi intenzivní a pigmentovaná. No a z jemné barvy se stane krásně tmavě růžová. Co se týká balení tak tady to není žádné překvapení ale klasické macovské černé balení. Bohužel MAC balení mění jen zřídka a to v rámci limitovaných kolekcí, takže pokud se Vám tenhle minimalistický černý vzhled nelíbí, máte nejspíš smůlu. V čem ale smůlu mít nebudete je výběr barev, který je zase velmi rozmanitý. Z čeho si taky můžete samozřejmě vybrat jsou buď tvářenky pudrové nebo krémové. Je sice pravda, že těch krémových odstínů není tolik, ale taky Vás to nijak neomezuje. Co asi většinu zajímá je cena, která je něco kolem 500,-. Pokud to tedy vezmeme z čistě matematického hlediska, tak za jednu tvářenku  MAC máte dvě tvářenky od Bourjois. Zase ale na druhou stranu, pokud Vám stačí jedna, dvě nebo tři tvářenky, určitě se vyplatí do ní investovat.


KONEČNÉ SKÓRE:
                              tvářenka Bourjois                     tvářenka MAC
výdrž                                  0                         -                  1
parfemace                          0                          -                  0
cena                                   1                         -                   1
existence třpytek                 0                        -                    1
gramáž/velikost                   0                        -                    1
barevná škála                     1                        -                     1
délka použití                       1                        -                     0
obal                                    1                        -                    0                     
                                          4                         -                    5

Jak můžete vidět z konečného skóre, výsledek je opravdu těsný. U tvářenek podle mě hodně záleží, kolik do ni chcete investovat. Co mě ale překvapilo byla gramáž tvářenky od Bourjois. Ona má totiž pouze 2,4g za to MAC má 6g. Takže pokud si to spočítáte, tak Vás tvářenka od MAC vlastně vyjde i levněji.
No a klasická otázka závěrem, jak se Vám srovnání líbilo? A jaký další produkt si mám vzít příště na paškál? LL*
                

pátek 25. ledna 2013

Vysoké holky a vysoké podpatky? - dotaz pro Vás

Ahoj holky,

dneska jen takový rychlo dotaz, protože chci využít toho, že Vás sem chodí čím dál tim víc (třikrát sláva:)). Nevím kolik z Vás četlo článek o 20 zajímavostech o mě, ale zmiňovala jsem se v něm, že měřím úctyhodných 176 cm. Ano, vím, kdo je menší, tak mi většinou závidí, že mám dlouhé nohy atd atd...ale je tu velké ALE! Já to totiž tak nevnímám...Přináší to hodně úskalí, které si většinou malé holky neuvědomují (jasně že mají malé holky taky nějaké problémy spojené s výškou, ale to teď nechme stranou..) - přes výběr vysokého přítele až po nošení vysokých podpatků. No a právě o podpatcích se s Vámi chci dnes poradit. A byste mě dobře pochopily, boty na podpatku sem i strašně líbí a chtěla bych je začít nosit, protože kdykoliv vidím někoho na podpatcích tak si řeknu, že to dělá hezké nohy a vypadá to krásně a žensky. Navíc je jich nepřeberné množství.
No a teď dotaz pro Vás - Myslíte si, že vysoká holka jako já by mohla nosit podpatky? (I když bych s nimi měla třeba 190 cm) Nebo byste je radši nenosily abyste ,,nepřevyšovaly,, ostatní? 

Ocením všechny názory a děkuju za ně, moc mi to pomůže....
Vaše LL*


středa 23. ledna 2013

Vyhraj stíny MAC i TY!

Krásný večer dámy,

jelikož mi děláte obrovskou radost a na můj blog chodíte často a (doufám) rády, tak jsem pro Vás připravila druhou giveaway. No a jelikož Vám chci dát něco extra, rozhodnutí padlo na tyhle úžasné stíny od MAC v odstínu ,,Honey Lust,,.




Už jsem Vám stíny ukazovala v článku o nákupu u MACu, takže jsem Vás snad už předtím navnadila a zúčastníte se soutěže. No a jelikož chci být originálně neoriginální, tak jsou tu všemi známá pravidla:

  • klasicky být čtenářem mého blogu (přes GFC)
  • pokud budete chtít, přidejte si mě na instagramu pod nickem: Terezka292 , kde denně přidávám fotky z mého každodenního života
  • napište mi jednu věc (jakoukoliv na obličej) která je superultraúžasná a rozhodně bych ji měla vyzkoušet a udělat na ni recenzi

...no a to je vše! :) V podstatě žádná pravidla nejsou, jen stačí být mou čtenářkou, nic víc. Co je ale novinka a myslím, že je to i originální je způsob vylosování vítězky. Vítězku totiž nebudu losovat ani já, ani random, nýbrž můj nejroztomilejší čtyřletý synovec Adámek. A abyste nám věřily, že nepodvádíme, samozřejmě to celé zdokumentujeme a následně při vyhlášení GA Vám ve videu řekneme a ukážeme, kdo vyhrál :)
Takže snad se Vás zúčastní co nejvíc a doufám, že některé z Vás stíny udělají radost...

Zatím se mějte krásně, užívejte večer, já si jdu nahodit masku a seriál:) Pusu LL*

úterý 22. ledna 2013

Že bych konečně našla ideální make-up?

Dnes jsem tak přemýšlela a říkala si, že už tu dlouho nebyla nějaká recenze. A jak jistě všechny víte, na ostatních blozích právě recenze miluju, takže je celkem překvapením, že je poslední dobou nedělám.
Zrovna v půlce myšlenky mě z přemýšlení vytrhlo zazvonění u dveří. Šla jsem otevřít a stál tam usmívající kurýr a podával mi balíček s objednávkou z Avonu. Úplně bych na něj bývala zapomněla! Netrpělivě jsem se k balíčku vrhla a prohlížela jeho obsah. Produktů bylo opravdu požehnaně a strašně jsem se těšila až je všechny vyzkouším.
Prvním a zároveň největším zklamáním byla paletka stínů, na kterou jsem se paradoxně těšila nejvíc. Stíny jsou sice v krásné obalu, ale funkčnost stojí za prd. Pigmentace nulová, při stínování se smazávají a výdrž snad ani nestojí za řeč. Ale o tom možná jindy.. Dnes jsem se chtěla bavit o make-upu, který jsem v balíčku našla vzápětí a hned jsem ho pracovně nazvala superultraúžasným. Víte dobře, že pořád sháním a hledám dokonalý make-up , který by splňoval vše, co od make-upu požaduji. Proto jsem chtěla zkusit i tenhle z Avonu. Říkala jsem si, že za 69,- je to skvělá koupě a i kdyby nestál za nic, vyhozené peníze mě mrzet nebudou. Jojo zase jsem se spletla...
Vím, že někdo z Vás kosmetiku Avon nemá rádo. Nechci ji tady nějak obhajovat, to vůbec ne. Spíš mi přijde, že Avon má, stejně jako většina kosmetických firem, jak ty špatné produkty tak naopak i ty úžasné, které si prostě budu objednávat pořád dokola. No a tím se dnešním dnem stal i tenhle make-up.


Objednala jsem s ho v odstínu ,,nude" a když mi přišel, upřímně jsem se vylekala. Přece jen je dost světlý, takže jsem si v duchu říkala, jak ho budu muset míchat s match perfection od Rimmelu (protože ten je naopak moc tmavý). Když jsem ho ale poprvé zkusila na ruce, během chvilky o malinko ztmavl a přizpůsobil se barvě kůže. To bylo první milé překvapení.



A pak už jsem se nestačila divit. Make-up nádherně voněl (trošku po karamelu) a po jeho rozetření jsem měla tak hebkou pleť, že to snad ani není možný. Takhle hebkou pleť nemám ani po nanesení minerální báze od Elfu. A to je co říct.
Další naprostá bomba mě čekala v podání konzistence. Je tak úžasně krémová, že se skvěle roztírá, na obličeji nesedí ale krásně se do něj zapracuje a co je nejhlavnější, nevytváří nevzhledné šupinky. Takže ideální pro moji suchou pleť. Pokud ale máte mastnou pleť, tak na něj zapomeňte, byly byste jak diskokoule.


Co mi přijde jako fajn třešnička na dortu je balení. Plastovou lahvičku nahradila lahvička skleněná a jako dávkovač je tu praktická pumpička, která toho ,,vypumpne" docela málo, takže si snadno můžu korigovat množství. Pro mě to znamená ušetření produktu, jelikož je mou každodenní rutinou si vylít zbytečné množství make-upu (zvlášť u revloňáckého color stay, ve kterém chybí pumpička). Hmotnost je klasických 30 ml.

Jediné jeho mínus je krytí. Díky své krémové konzistenci toho make-up moc nezakryje a jeho krycí schopnost bych pro představu označila za mírnou až střední (hodně mírně krycí). Což je pro mě malá nevýhoda, ale řeším to klasicky korektorem, takže žádný velký problém se nekoná. Jediné, co Vám zatím neřeknu je výdrž, protože mám teď trochu volna a líčím se spíš jen na odpoledne, popřípadě na večer. Ale za pár dní mi zase začíná práce, takže to bude ten pravý zátěžový test a uvidíme, jak obstojí. Říkám si ale, že pokud by vydržel tak, jak má a jak chci, asi by se tenhle make-up zařadil mezi mé favority. Bohužel ale vhledem k jeho nízkému krytí to pořád není ten můj ideální a dokonalý make-up, takže prostě musím hledat a zkoušet dál....

A teď mi řekněte, jak jste na tom s kosmetikou Avon Vy? A co říkáte novému make-upovému objevu? LL*

neděle 20. ledna 2013

Taxíkový make-up

Krásnou neděli,

heslem ,,taxíkový make-up" jsem se nechala inspirovat v časopisu Elle a protože mě tohle téma zaujalo, rozhodla jsem se o tom napsat článek.
Myslím, že nikomu tohle spojení nemusím vysvětlovat, ale pro pořádek si pod pojmem ,,taxíkový make-up,, představte takovou kosmetiku, se kterou se rychle a snadno namalujete po cestě v taxíku (nebo jiném dopravním prostředku). Tyhle taxíkové produkty by měly dlouho vydržet a snadno a rychle se nanášet. Při takovémhle make-upu se předpokládá, že už jste nějaké to líčení ráno absolvovaly a po cestě ho chcete jen doladit, poupravit, vylepšit nebo zvýraznit. Proto bych Vám ráda ukázala mé čtyři taxíkové favority, díky kterým jsem během minutky zase hvězdou večera.

Maybelline COLOR TATTOO



Nesmrtelná klasika, kterou prostě budu pořád chválit a na taxíkový make-up se dokonale hodí. Během cesty si je stačí máznout jedním tahem na víčka a můžete jít. Nanesete je pohodlně prstem, drží jak přibité i bez báze a ještě k tomu na očích skvěle vypadají. Pokud je ještě sladíte s barvou oblečení, máte během minuty vyhráno.


Dermacol MAKE-UP COVER



Použijte tenhle zázrak v tubě jako korektor pro zamaskování nedokonalostí nebo známek únavy a budete zase vypadat svěže, zdravě a krásně. Stačí ho opravdu malinko, díky jeho hutné konzistenci, přitom ale zakryje skvěle a vydrží s Vámi i tu nejdivočejší párty nebo firemní večírek. Cestou si s ním jednoduše zakryjete místa, která Vám ubírají na kráse a je hotovo!


MAC PRO LONGWEAR


Dlouhotrvající rtěnka je prostě základ. A nemusí to být nutně zmiňovaná pro longwear od MACu, může to být klidně i Kate Moss, která drží stejně dobře. Pokud ale po ruce nemáte zrcátko a řešíte to podobně jako já - tedy odrazem v telefonu, pořiďte si do kabelky nějaký neutrální odstín. Přece jen aplikace tmavších odstínů vyžaduje jakousi přesnost a preciznost, čehož na zadním sedadle těžko dosáhnete. Ale pokud vlastníte nějakou hezkou nude nebo růžovou barvičku, například jako právě tahle od Macu v odstínu overtime, tak s ní stačí rty jemně přejet a s nějakým zrcátkem si lámat hlavu nemusíte.


PARFÉM




Nevím jak Vy, ale já se ráno navoním a parfém si s sebou neberu. Jednak je lahvička přece jen těžká a neskladná, ale jde i o výsledný efekt. Nepotřebuju totiž, abych smrděla jako parfumérie. Pokud byste se ale potřebovaly znovu navonět, postačí Vám obyčejný vzoreček oblíbeného parfému nebo mini balení antiperspirantu (takové mini balení naleznete například v DM). Skvělá věc je taky malý hliníkový flakonek s rozprašovačem, do kterého si svůj parfém pohodlně přelijete (prodává například Sephora). Nezabere moc místa a umí dělat zázraky.

No, takže to bysme měly - oči, pleť, rty a vůně - toť vše. A pokud tedy pojedete na firemní večírek, narozeninový mejdan či na rande, ale cítíte se po celém dnu špinavé, upocené, neupravené a společensky unavené, s těmito produkty Vám stačí dvě tři minuty a hned jste jako vyměněné - nalíčené a voňavé.

A jací jsou Vaši kandidáti na post taxíkových beauty produktů? LL*


čtvrtek 17. ledna 2013

Můj týdenní look den po dni

Krásný večer všem,

napadla mě taková docela fajn nová rubrika, která by Vás mohla zajímat (teda doufám :)) nebo posloužit jako studnice inspirace. Jedná se o to, že jednou či dvakrát do měsíce (dle Vašich ohlasů) Vám zveřejním článek, ve kterém bude vyfocený můj look, který nosím každý den jiný. To znamená, že článek bude obsahovat vždy 7 fotek rozdílných každodenních looků, u kterých Vám samozřejmě napíšu produkty, které jsem použila. Součástí looku bude i ohodnocení oblíbenosti a dále pak už nechám zcela na Vás, jaký vzhled se Vám nejvíc zalíbí popřípadě jaký vyzkoušíte samy na sobě. Budu totiž strašně ráda, pokud se mnou necháte aspoň trochu inspirovat a pak mi fotku zašlete. Nebo dokonce dostanu nějaké nové nápady z Vaší strany, jak mé looky oživit, vylepšit nebo změnit. Jsem totiž toho názoru, že líčení slouží k tomu, abych každý den mohla vypadat jako úplně jiný člověk. No a právě proto měním looky každý den a snažím se vymýšlet a nacházet stále nové a nové.
No, snad jsem Vám to srozumitelně přiblížila a trošku i navnadila, doufám že se Vám rubrika bude líbit a těším se na Vaše vlastní fotky a nápady.

Tak a teď Váš názor.....je to dobrý nápad? Těšíte se?
Mějte se krásně LL*

úterý 15. ledna 2013

DOUGLAS XLarge čistící ubrousky

No, tak jsem si zase chtěla ulehčit odličovací práci a zkusila si koupit tyhle ubrousky z Douglasu. Teď jsem fakt ráda, že jsem nevyužila akci 2+1 zdarma a nekoupila ubrousky hned troje. Jaké štěstí...


Podle úvodních slov jste jistě poznaly, že mých 69 těžce vydělaných korun jsem vyhodila úplně zbytečně, když jsem si tyhle ubrousky kupovala. Normálně bych si jich asi ani nevšimla, ale po vychvalování a doporučení od Lucky z GettheLouk jsem se rozhodla je vyzkoušet. Opět jsem se tedy poučila, že co sedne jinému druhému nemusí. Lucka o ubrouscích tvrdí, že ji skvěle odlíčí a dokonce i lépe než micerálka od Biodermy. S tou zatím zkušenost nemám a tak nemůžu porovnat, ale kdybych to měla srovnat s mojí čistící pěnou od Amii, je to nebe a dudy. S pěnou je odličování otázkou dvou minut. S ubrouskama je to činnost dosti dlouhá a nákladná, protože na jedno důkladné odlíčení jsem vypotřebovala 3 ubrousky a pořád se mi nezdálo, že bych měla pleť úplně čistou. Když si tedy spočítám, že balení stojí zmiňovaných 69,- a je tam 25 ubrousků, při čemž na jedno odlíčení vypotřebuju tři, tak je to poměrně drahá záležitost.
Abych ale ubrousky jen nehanila, mají i svá pozitiva. Co se týče balení ubrousků, tak je super praktické a díky uzavíratelnému víku se nemusíte bát, že by Vám ubrousky vyschly. Další velkým bezvýznamným plus je parfemace, která je moc příjemná a nevtíravá. Jako další fajn věc beru míru napuštění ubrousků. Stalo se mi totiž už několikrát, že odličovací ubrousky jsou buď strašně moc napuštěné nebo naopak úplně suché. Tyhle jsou takový zlatý střed. Na konec bych taky zmínila šetrnost k citlivé pokožce. I vzhledem k parfemaci se s ubrousky moje mega citlivá pleť vyrovnala dobře a neměla jsem na ně žádnou nepříjemnou reakci. Bohužel ale ani všechna tahle pozitiva nekompenzují největší problém a to samotné nákladné odličování.

Pokud ale hledáte jen nějaké ubrousky na cestování, popřípadě na léto, kdy toho líčení máme přece jen méně, jděte do nich. Pokud Vás po vyzkoušení zaujmou, určitě využijte probíhající slevy 2+1 zdarma v parfumerii Douglas a zásobte se.
Já pěkně ubrousky zase zavřu a uklidím je do kabelky, kde budou čekat až na ně přijde řada. A jelikož spím celkem často mimo domov, tak se mi jistě brzo budou hodit.

Máte s nimi některá zkušenost? Koupíte si je alespoň na vyzkoušení?
Krásný večer LL*

Výherce GIVEAWAY

Krásný večer,
omlouvám se, že tak pozdě, ale povinnosti volaly. Však to znáte. Vítězku GA vybral random a tady je jen náhled :)


A vítězkou se stávááá (famfáry): Miška+....... Samozřejmě velká gratulace a hned jdu odeslat e-mail:) Toť informačně a za chvilku plnohodnotný článek :)
LL*

neděle 13. ledna 2013

CHANEL Rouge Coco

Krásnou neděli dámy,

doufám, že si víkend užíváte stejně dobře a odpočinkově jako já:) Mohlo by se zdát, že blog poslední doobu zanedbávám a píšu méně než dřív. Bohužel zdání neklame. Poslední dny byly plné stresu a povinností, ale s novým týdnem přichází i nová energie a víc času na psaní. Takže se v blízké době těšte na vyhlášení giveaway, dále na video Shopping - leden 2013, no a samozřejmě vyhlášení slibované giveaway o stíny MAC.
No a kdybych měla dnešní článek popsat jednou větou, vypadala by nějak takhle:
                  ,,Oficiálně Vám představuji svou historicky první rtěnku od Chanelu "

No a jsem z ní maximálně nadšená, je prostě naprosto dokonalá. Je krásně hydratační, což ale na druhou stranu znamená, že moc dlouho nevydrží. Sice je na krabičce napsána výdrž 8 hodin (haha), ale rtěnka vydrží něco kolem 3-5 hodin. Klasická výdrž, řeknete si, tak proč si kupovat tuhle rtěnku za takovouhle cenu?


No, pokud Vás ani fotky nepřesvědčily o její dokonalosti, podíváme se jí trošku na zoubek. Co asi každého zajímá je její cena. Klasicky tenhle drahoušek stojí 850 ,-. Uff, cena dosti nepříjemná. Co mě ale velice mile překvapilo byly 50% slevy v Marionnaud. No, neměla jsem tam asi chodit, protože jsem se tam zamilovala do takových kousků, že i po slevě bych musela být milionář, abych si je všechny koupila. Nakonec jsem se tedy spokojila jen (jen ??) s rtěnkou. A možná podlehnu i stínům, ale to uvidíme.
Takže konečná cena rtěnky byla 425 .-, což si řekněme je úžasná cena. Další věc, která mě u rtěnky zajímá je textura. Jak už jsem zmiňovala na začátku, je to rtěnka hydratační, takže je moc příjemná na rtech. Vůbec nezalézá do vrásek, rty mírně hydratuje a dodává jim krásný lesk. Barva je to taky moc hezká, podobná mojí přírodní barvě rtů, takže ji můžu nosit denně. Ještě jsem se rozmýšlela nad klasickou červenou, ale nakonec zvítězila tahle. Nakonec jsem za to docela ráda, přece jen červenou nenosím každý den a zbytečně by mi ležela doma.
Pokud by Vás zajímala parfemace, tak tu jsem žádnou nezaregistrovala. Pokud by tam ale přece jen nějaká byla, považuju to za maličkost. Mezi další (pro mě) maličkosti patří balení. Klasické černé se zlatým pruhem po obvodu. Na uzávěru je vyryt znak Chanelu a na rtěnce najdeme vyrytý nápis s názvem téhle značky.
Další maličkostí je pro mě gramáž, která si myslím, že se pohybuje tak nějak stejně u všech rtěnek, takže Vás asi moc nepřekvapím, když Vám řeknu, že i chanelka má stejnou gramáž jako všechny.

Sečteno podtrženo na ní nevidím žádná negativa ani věci, které by mi minimálně vadily. Prostě nic. Je skvělá a za úžasnou cenu. Takže pokud by Vás zaujala nebo něco jiného například od Lancome, YSL, Clinique, Dior a dalších, skočte si co nejdřív do Marionnaud na slevy, opravdu se to vyplatí.

Krásný zbytek neděle
LL*

středa 9. ledna 2013

Je SENZABOX opravdu senza?


No jistě, článek o senzaboxu po sto padesáté osmé. Asi i chápu, že Vás to nebaví dokola číst, ale zase jsem si říkala, že Vás nesmím ochudit o můj názor na celý tenhle krabičkový systém.

Jelikož tyhle beauty boxy všechny dobře znáte, přeskočíme představování co to vůbec senzabox je a rovnou se na něj vrhneme. Ještě bych Vám chtěla říct, že jsem senzabox sice dostala, ale to nic nemění na mém názoru ani pravdivém úsudku.






Krabičku boxu jste taky viděly stokrát, takže Vás asi ničím nepřekvapím. Samozřejmě i já viděla fotky dopředu, ale co mě čekalo v krabičce mě dost překvapilo. Krabička je bytelná a určitě ji využiju daleko víc než pytlík z LADYBOXU. Dokonce i když je krabička červená tak se mi líbí. No a roztomilé mašličky po obvodu jsou jen třešničkou na dortu.



No, upřímně jsem byla si nejvíc zvědavá na diskutovaný make-up, takže jsem prvně sáhla po něm. No jasně, je to trojka a na mě je tmavá. Zase jsem si na druhou stranu říkala, že na letní dny by mohl mojí pleti sednout víc. Co se týče té báze tak je to klasická báze, neurazí ani nepotěší. Dalším produktem na který jsem se těšila byla samozřejmě rtěnka od MUFE. Věděla jsem, že to bude vzorek, ale takhle pidi? To nemyslí vážně, ne? Navíc když rtěnku nanáším, tak se fakt bojim, aby se v půlce nezlomila, protože se nějak divně kynklá. Odstín je ale hezký a určitě ji využiju. Konzistence je taky super, krásně hydratuje a po ozkoušení uvidím, jestli si ji koupím v plné verzi.


A tím bych asi skončila s těma dobrýma výrobkama. Co ještě stojí docela za to je kosmetická taštička, kterou jsem potřebovala jako sůl. Ale další produkty v balíčku, jako například olejíček na vlasy od Schwarzkopf nebo růžový pleťový krém od Dr. Hauschky jsou tak strašně malinké, že jsem se tomu musela i smát. Pokud se jedná o parfémovanou vodu SO ELIXIR PURPLE od YR tak ta mi strašně smrdí a v životě bych si ji na sebe nestříkla. Možná tak v pomatení smyslů. Proto nechápu jak můžou dávat do boxu parfém, protože každému voní něco jiného. No a nakonec tu máme úžasný kartáček a dvě mini pasty. Opět výrobek pro mě na nic, jelikož jako kartáček používám CURAPROX a nehodlám na to nic měnit.
Co je ale podle mě super je malé množství letáků, které jsem u boxu přiloženy. Oproti LADYBOXU, kde jich bylo asi milion je to příjemná změna. Pokud bych to měla ale celé shrnout, už si žádný balíček krásy neobjednám, přijdou mi to zbytečně vyhozené peníze za něco, co mi buď smrdí a nebo mi vůbec nesedí. Pokud bych si ale měla přece jen vybrat, určitě to vyhrát prosincový senzabox, jelikož ladybox fakt nestál za nic.
No a teď chci slyšet Vaše názory holky, taky už jste beauty boxu přejedené ?

Vaše LL*

Líčení s MAC a můj nákup

Krásný den holky,

na začátek bych Vám chtěla říct, jakou strašnou radost mi děláte. Vaše návštěvnost, vaše komentáře, vaše přízeň...skáču metr do vzduchu radostí a dávám palec nahoru. Jste prostě nejlepší.

Teď už k samotnému článku o mé dnešní návštěvě MACu, konkrétně na mé oblíbené prodejně v OC Chodov. Byla jsem objednaná dopředu, protože měli dost plný diář. No, asi hádáte správně, že jsem se těšila jako malé dítě a celý den nemluvila o ničem jiném. Když nastala hodina H a já si to štrádovala k prodejně, byla jsem strašně natěšená. Ujala se mě mladá make-up artistka, která už od pohledu vypadala sympaticky. Hned se mě ptala jaké mám ráda barvy, jak se nejraději líčím, jakou mám pleť a pod. Ze začátku to vypadalo asi komicky jak jsme tam spolu lítaly tam a zpátky a hledaly hezké odstíny, které bychom na mě vyzkoušely.
Nejdřív mě slečna vizážistka odlíčila a namazala hydratačním krémem (vzhledem k mé suché pleti). Krém i podkladová báze, která následovala vzápětí úžasně voněly. Potom jsme vyzkoušely několik druhů a typů make-upů. Odstín jsme sice našly perfektní, bohužel ale i minerální make-up, který je určen pro suchou pleť mi dělal šupinky. Takže jsem opravdu zjistila, že make-upy od MACu nejsou pro mě. Dál přišlo na řadu zkoušení pudrů. Já jak víte mám svůj milovaný minerální pudr doma, ale chtěla jsem zkusit nějaký nový. A stejně jako u make-upů tak i pudru jsem se utvrdila v tom, že můj minerální je na mojí pleť nejlepší a nevyměním ho za jiný. U čeho byla největší sranda byly samozřejmě stíny. Stínů má MAC strašně moc a já chtěla vyzkoušet co nejvíc (když už mám tu možnost). Takže jsme zkoušely, odličovaly, vybíraly a zase zkoušely. Slečna vizážistka byla strašně milá, hezky jsme si u líčení povídaly, ochotně odpovídala na moje otázky (kterých nebylo málo), ukazovala mi jak správně používat štětce a dokonce jsme se i trošku bavily o našem soukromém životě. Pokud bych měla tedy oznámkovat ochotu a komunikaci z její strany, dostala by jedničku třikrát podtrženou. 
Co se týká dalších produktů, tak jsme jich vyzkoušely opravdu hodně. Jediné, co jsem nezkoušela byla řasenka. Mám svoji nejlepší a nehodlám ji měnit, takže mi přišlo zbytečné ji i zkoušet. Co jsem si naopak vyzkoušela strašně ráda byly tvářenky a rtěnky. Například nová minerální tvářenka z limitky (psala o ní i Rendy) mi v balení přišla úžasná, ale po nanesení se mi na mě vůbec nelíbila a nehodila se ke mě. Takže jsme zase odličovaly a zase vybíraly. No a u rtěnek to bylo podobný. Vybrat odstín, vyzkoušet, odlíčit a vybrat jiný. Abych se přiznala, tak jsem jich vyzkoušela opravdu hodně. Jsem totiž dcera své matky a tak jsem po ní zdědila jednu ,,úžasnou" vlastnost - jsem neuvěřitelně vybíravá. Takže si to dokážete představit v praxi - líčení, které mělo trvat hodinu nakonec trvalo hodiny dvě. No co, slečna byla milá a ochotná a já si chtěla vyzkoušet co nejvíc produktů. Pokud by vás zajímala cena líčení, tak ta je 1.500,-, ale v podstatě je líčení zdarma, jelikož si za tuto částku můžete vybrat produkty dle vašeho výběru. No a co jsem si teda nakonec odnesla?


 V téhle malé igelitové taštičce se skrývaly tyhle poklady....


Největším úlovkem je pro mě tenhle korektor. Dlouho jsem totiž hledala něco, co mi dokonale zamaskuje kruhy pod očima, ale zároveň to nebude hodně zalézat do vrásek (jako make-up cover) . No a konečně jsem ho našla! Je trošku do oranžova a to je prý naprosto perfektní právě na namodralé kruhy pod očima (kterými jak víte trpím), protože oranžová modrou neutralizuje. Bylo mi taky doporučeno, že pokud by mi jedna vrstva byla málo, stačí minutu počkat a klidně nanést další. I když je to pro longwear korektor, tak pokud požadujete celodenní výdrž, stačí korektor lehce přepudrovat. Další takové upozornění a rada, korektor se nanáší až na make-up, nikoliv pod něj. Co mi ještě slečna poradila je super trik, aby vám korektor nezalézal do vrásek - stačí jen po jeho aplikaci jemně setřít pleť pod okem papírovým kapesníčkem.





Další výrobek alá ,,must have" je tahle dokonalá rtěnka v odstínu politely pink. Je to přesně taková ta každodenní barva, která sluší každému. Její finish je lesklý, což já na rtěnkách miluju a textura je krásně krémová. Rtěnka nezalézá do vrásek a vytvoří vám krásné přirozené rty. Jediné co Vám zatím neřeknu je jak je na tom s výdrží. Snad dobře, protože jsem se rozhodovala mezi touhle a jednou podobnou, která ale byla do broskvova. No, a jak vidíte, růžová nakonec zase zvítězila.


Myslím, že o houbičkách (labutěnkách) na pudr nemusím nic moc říkat. Koupila jsem si je jen proto, abych měla do svého pudru nějakou houbičkou. Na pudr totiž nepoužívám štětec ale pro větší krytí právě labutěnku. Slečna vizážistka mi radila, že houbičky by se měly prát v antibakteriálním mýdle a neměly by být starší než půl roku. Což já tu svoji měla, tak jsem sáhla po tomhle balení, které obsahuje dvě houbičky. Co mě mile překvapilo byla i cena balení - 180,-.







Tyhle úžasné stíny jsem si nechala nakonec, protože jsou koupené pro Vás! Řekla jsem si, že bych i některé z vás mohla udělat radost, když vy mi ji taky děláte. Vybrala jsem tenhle úžasný odstín honey lust, protože to není úplně ,,obyčejná" barva na kterou narazíte v drogerii. Zase na druhou stranu je to barva, která má strašně využití a dá se vzít kamkoliv. Když se na ně tak koukám, asi si je pro sebe taky pořídím :D Jinak se na Giveaway s nimi můžete těšit, až tenhle blog přesáhne 9.000 shlédnutí :)

A to je všechno....No, vlastně ne. Ještě jsem se tam zamilovala (doslova!) do jednoho rozjasňovače, který je naprosto perfektní. Co se samozřejmě stalo - neměli ho. Je to totiž tak oblíbený rozjasňovač, že ho mají vyprodaný. Kde jsou poslední dva kusy je Flora, kam si ho jedu ve čtvrtek vyzvednout. A pak vám ho ukážu, nebojte:)

Jak se Vám produkty líbí? Těšíte se na GIVEAWAY?
Vaše LL*

pondělí 7. ledna 2013

Drahý vs. Levný - PUDR

Někdy to tak prostě je. Stojíme a přemýšlíme, jestli si tak drahou věc můžeme dovolit, nutně potřebujeme nebo v neposlední řadě jestli za tu cenu bude opravdu tak kvalitní a jestli náhodou nenajdeme levnější alternativu. A pokud nejste zrovna dcerou ropného magnáta, tak asi většina z nás přemýšlí dost podobně.
Proto jsem se rozhodla napsat sérii článků, ve které chci porovnávat drahé produkty s těmi levnými, abyste zbytečně neutrácely peníze a nebo si naopak raději připlatily. No a prvním produktem bude pudr.

Pudr používá většina žen, takže je to celkem často kupovaný artikl. Já osobně pudry miluju a vyzkoušela jsem jich už spousty, takže si troufám tvrdit, že jsem konečně našla dva nejlepší pudry. Jeden je z levnějšího drogérkového sortimentu a za ten druhý si budete muset krapet připlatit.


Myslím, že tenhle pudr nemusím dlouze představovat, protože ho asi každá z Vás zná. Jsou ho plné blogy, všechny ho milujeme a používáme. A milujeme ho právě pro jeho úžasnou texturu, pro nádherně hebkou pleť po jeho aplikaci a úžasnou parfemaci. Bohužel má ale tenhle skvělý pudr i svá negativa (asi jako snad všechny věci). Mezi největší mínus patří podle mě jeho výdrž, která není delší než 3-5 hodin. Další problém nastává pro holky se suchou pletí, protože tam má pudr tendenci dělat šupinky. Poslední věc je podle mě taky dost zásadní, pudr totiž strašně rychle ubývá. Nevím jak to, protože si ho nanáším jen ráno a někdy odpoledne, ale po cca dvou měsících používání už jsem měla uprostřed vydřené kolečko. Pokud se tedy zamyslím a spočítám si, že bych si měla kupovat každé tři měsíce nový pudr za 150 ,-, tak mi asi vyjde výhodněji zainvestovat do dražšího pudru, který budu mít na rok nebo dva.



Druhý pudr je můj miláček a taky vám ho nemusím představovat. Je to můj každodenní pomocník a pokud mi za nějakou hodně dlouhou dobu dojde, dojdu si pro další. Četla jsem na něj převážně kladné recenze, ale našly se i ty špatné - u mě to nehraje roli, já bych ho obhajovala do roztrhání těla.
Pokud bych ho měla popsat, tak se jedná o krásně krycí pudr, po kterém máte zmatněnou a hladkou pleť. Nádherně zafixuje make-up, jeho výdrž je krásných 8 hodin a co je na něm nejlepší, že mi na mé suché pleti nevytváří nevzhledné šupinky a nedrolí se. Jediné jeho mínus je klasicky cena, přece jen je to pořád MAC za který si musíte zaplatit.



KONEČNÉ SKÓRE:

                    MAC Mineralize skinfinish       RIMMEL Stay Matte
výdrž                              1                           -                       0
parfemace                      0                           -                       1
pleť po jeho aplikaci      1                           -                       0
cena                               0                           -                       1
krytí                               1                           -                       0
gramáž/velikost             0                           -                       1
barevná škála                1                           -                       0
délka používání             1                           -                        0
zmatnění                        1                           -                        1   
                                      6                           -                         4

Nakonec vyhrává pudr od MACu, ale pokud od pudru nepotřebujete extra krytí nebo dlouhou výdrž, tak je Stay Matte skvělá a cenově dostupná alternativa. Takže už to nechám jen a jen na Vás, pro který pudr se rozhodnete a co preferujete...
Doufám, že Vám tenhle článek trošku pomohl a chtěla bych vědět, jaký další beauty výrobek byste příště chtěly porovnat? Rtěnku, tvářenku, stíny,....?

Krásný večer
LL*

čtvrtek 3. ledna 2013

BENEFIT Bella Bamba

....aneb jak jsem se na první pohled zamilovala

Všechno začalo naprosto nevinnou návštěvou Sephory. Prohlížela jsem si produkty a stojan od NARS a přemýšlela, jakou tvářenkou bych si udělala radost. Jak jsem tak přemýšlela a koukala kolem, všimla jsem si stojanu s Benefitem. Říkám si, že se mi ty jejich obaly prostě nelíbí, ale na druhou stranu, podívat se můžu. No a v ten moment se to stalo - viděla jsem tuhle úžasnou tvářenku a věděla, že musí být moje. A když jsem pak pod stromečkem našla poukázku do Sephory, věděla jsem, že mi tahle nádherná tvářenka bude brzy říkat paní. No a včera se to stalo. Sice jsem na ní natrefila až ve třetí Sephoře (to mě víc utvrdilo v dojmu, že je tato tvářenka asi nejoblíbenější), ale už ji mám a nikdy už ji nedám z ruky..


Jak jsem psala o tom obalu, zapomeňte na to. Obal je naprosto perfektní, balení se štětečkem a zrcátkem ještě lepší. Štětečku jsem se trochu bála, protože podle jeho vzhledu jsem ho odhadovala na tvrdé štětiny a špatnou manipulaci. Zase jsem se ale spletla a štěteček překvapil. Je moc příjemný a tvářenka se s ním skvěle nanáší, protože je tak akorát na líčka.





Asi už jste tuhle tvářenku viděly mockrát a přečetly si o ni ještě víc, takže Vám asi nenapíšu nic nového a jednoduše to shrnu. Skvělá výdrž, dokonalá barva s opravdu drobnými třpytkami, super konzistence a balení, které vydrží snad na věky.



Z čeho se ale asi osypu a nikdy se s tím nesmířím je její cena. Nezlobte se na mě, ale tvářenka za 950 ,-? Pro někoho to jsou drobné, ale pro mě je to šílená a přepálená cena. Nebýt té poukázky od Ježíška, tak si ji za tu cenu nikdy nekoupím. Je ale zcela na vašem uvážení, jestli do ní ty finance investujete a jestli za to stojí. Pokud ale bude mít Sephora nějaké slevové akce, 1+1 zdarma nebo přímo promo akci na kosmetiku Benefit neváhejte ani chvilku a tvářenku si kupte, je vážně úžasná....


Máte ji některá doma? A pokud ano, taky ji tak milujete? :)
LL*

úterý 1. ledna 2013

Tak co tedy změním a napravím v roce 2013?

Tak a je to konečně tady, očekávaný rok 2013. Svět tedy neskončil, což beru jako znamení, že mám něco změnit - nebo obecně řečeno si každý rok dávám určitá přecevzetí, která nevím jestli splním, ale jak víte, miluju organizaci, takže mám na všechno seznamy. Proto ani přecevzetí nejsou žádnou vyjímkou...

1. ZAČNU CVIČIT
Tohle je snad to nejčastější přecevzetí, které si ženy/dívky dávají. Ale abyste mě pochopily správně, nemyslím tí, že v novém roce chci zhubnout. Jsem se svou postavou docela spokojená a myslím že mám i slušnou váhu na svou výšku, ale myslím tím cvičení na zpevnění těla. Takže bříško, nohy, zadeček....však to znáte :)
Pokud si ale myslíte, že si koupím permici do fitka a budu dřít do roztrhání těla, to ne. S Danem jsem se bavili o squashi, nějakém tom běhání, ale hlavně o domácím posilování na základě aplikace od Nike..

2. PRAVIDELNĚ SE BUDU ODLIČOVAT A ČISTIT SI PLEŤ
Za tohle se strašně stydím, ale někdy se stane že prostě se mi večer nechce a jsem strašně líná se odlíčit. Vím, že to pleti strašně škodí a ráno si za to vždy nadávám, ale znáte to, přijdete unavené domů a strašně se vám nechce. A tohle chci změnit. Takže se budu pravidelně odličovat a starat se o svou pleť, aby byla zdravá, hebká a hydratovaná. Proto se chci zeptat i vás holky, poradíte mi prosím nějaký denní a noční krém, odličovací přípravky a peeling pro suchou pleť?

3. V PRŮBĚHU ROKU SI SPLNÍM SVÁ KOSMETICKÁ PŘÁNÍ
Samozřejmě že nejsem milionářka, takže si svá tajná beauty přání nesplním najednou, ale budu se snažit si je splnit v průběhu roku. S tímto přecevzetím se pojí i další věc - nebudu zbytečně utrácet za blbosti, za drahé jídlo nebo za fastfoody.
A abyste si udělaly představu mých kosmetických přání tohoto roku, v dalším článku se můžete těšit na můj celoroční wishlist.

4. ZAČNU SE POŘÁDNĚ VĚNOVAT ŠKOLE
Tohle je další věc, za kterou se stydím. Jak už jistě víte, od října studuju na VŠ, ale je pravda, že jsem tomu učení zatím moc nedala a absence na přednáškách je taky velká. No jo, asi jsem si nějak odvykla se učit, dávat pozor, připravovat se atd. Takže tohle je další věc, kterou chci změnit a splnit si všechny zkoušky v lednu, abych to měla za sebou. ¨

5. BUDU PRACOVAT NA VZTAHU S DANEM
No, co k tomu dodat. S Danem máme sice hezký vztah, ale samozřejmě je vždy co zlepšovat a na tom chci zapracovat. Konkrétně ale z mé strany chci zlepšit věci, které mu třeba vadí nebo které jsou příčinou zbytečných hádek.

6. BUDU SE NAPLNO VĚNOVAT BLOGU A USKUTEČNÍM VŠECHNY SVÉ KOSMETICKÉ NÁPADY
Upřímně, miluju tenhle ,,svět". Je to jen ženské místo, kde si každý den přečtu tolik zajímavých věcí, recenzí, tipů a rad, že už bych se bez toho asi nemohla obejít. A když i já se do toho můžu trošku vložit, napsat pár svých tipů a nápadů, jsem opravdu štastná. Dělám co mě baví a snad to baví i vás. Mám plnou hlavu nápadů, které vám chci během roku ukázat. Takže doufám, že se vám to bude vše líbit, že se mí pravidelní čtenáři rozrostou a že sem budete chodit rády...

Myslím, že tyhle přecevzetí jsou ty největší a nejdůležitější a proto doufám, že je všechny aspoň částečně dodržím a splním...Na konec bych vám ráda dodatečně popřála krásný nový rok 2013 plný lásky, zdraví a štěstí.
LL*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...