NOVĚ mě najdeš na www.brunettie.com tak se zastav, těším se na tebe! ❤

sobota 30. listopadu 2013

Girls Night Out - Tutoriál

Nezapomeň dát PALEC NAHORU, pokud se ti video líbilo a ODBĚR, aby ti nic neuteklo ☺

Viděli jste minulé video? -- Shopping - listopad 2013http://www.youtube.com/watch?v=qoIluF...

Vím, že tohle video mělo být trochu o něčem jiném, ale přiznám se, natáčení osobního videa jsem nějak emočně nezvládla. Několikrát mě to rozplakalo a video bylo i strašně dlouhé. Ale je natočené, a třeba někdy spatří světlo internetového světla.
Ale dnes jsem si pro Vás připravila tutoriál, když jdete někam s holkama ven nebo se jdete bavit. Já osobně pro takovéhle typy akcí volím vždy výraznější oči, protože u nich nemusím tolik dávat pozor, jestli jsem si je náhodou ,,neslíbala" jako u tmavé rtěnky.

CO MÁM NA SOBĚ:
Oblečení: tričko New Yorker
Hodinky: STORM


TOČÍM S -- Nikon D5100
EDITOR VIDEÍ -- iMovie 9.09

KDE VŠUDE MĚ NAJDETE:
BLOG: http://luxylady2.blogspot.cz/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/luxylady2
INSTAGRAM: #Terezka292
E-MAIL: luxylady2@seznam.cz
ASK.ME: http://ask.fm/LuxyLady






úterý 26. listopadu 2013

Shopping - listopad 2013

Nezapomeň dát PALEC HORE, pokud se ti video líbilo a ODBĚR, aby ti nic neuteklo J

 No a další nákupy jsou tady! Kdo by to byl řekl, že ten měsíc zase tak rychle uteče a budou tu další nové výrobky, které jsem si koupila a už je pro Vás svědomitě zkouším. Není jich sice tolik, jako minulé dva měsíce, ale stejně jsem se rozkecala natolik, že má video skoro 20 minut! :D
Ale snad se Vám video bude líbit a určitě mi dejte vědět, co jste si koupili v tomto měsíci Vy a z čeho máte největší radost.
P.S.: Na konci jsem Vám nechala nezařazené a vystřižené scény, ať se trochu pobavíte:)

Viděli jste minulé video? – 50 Náhodných faktů o mně: http://www.youtube.com/watch?v=gPY1fi-ZB80

CO MÁM NA SOBĚ:
Oblečení: tričko H&M
Hodinky: STORM
Oči: SLEEK paletka V2, linky L'Oreal, řasy Essence


TOČÍM S – Nikon D5100
EDITOR VIDEÍ – iMovie 9.09


KDE VŠUDE MĚ NAJDETE:
BLOG: 
http://luxylady2.blogspot.cz/
FACEBOOK: 
https://www.facebook.com/luxylady2
INSTAGRAM: #Terezka292
E-MAIL: luxylady2@seznam.cz
ASK.ME: 
http://ask.fm/LuxyLady






pondělí 25. listopadu 2013

Make-up dne: Neutrálně do školy!

Nenechte se mýlit nadpisem článku. Je sice pravda, že dnes jdu opravdu do školy, a to hned na odpoledních 6 hodin :/, ale neutrálně jdu po strašně dlouhé době. Aby jste to chápali správně, do školy se líčím jak já uznám za vhodné a nikdo mi neříká, jak smím nebo nesmím chodit oblečená nebo namalovaná. Proto mi nedělá problém si vzít tmavou rtěnku nebo výrazné kouřovky. Prostě si na sebe obleču a i se namaluju podle toho, na co mám zrovna náladu a jak se cítím.
Ale protože se poslední dobou cítím mírně řečeno zničeně a smutně, neměla jsem dnes chuť se nějak extra parádit. A i možná proto, že jste mi často psali, že byste mě rádi viděli jen s ,,řasenkou" říkala jsem si, že dnes provětrám jen ji. Samozřejmě taky nebyl moc čas se moc líčit, protože do školy jsem letěla rovnou z práce. (pozn.: Pro ty, kdo si myslí, že mám bohaté rodiče, tak samozřejmě jsem nešla z práce, kde musím vydělávat peníze, ale z Pařížské, kde jsem si koupila nový kožich od Diora :D)


Asi je jasné, že JEN řasenku nemám. To říkám hned na úvod, aby jsem nebyla někým osočená, že Vám třeba lžu. I když nemám náladu na parádění se, tak přece jen chci vypadat jako člověk a prostě make-up, korektor a pudr jsou takové základy. Dneska, ostatně jako většinu posledních dní jsem sáhla po make-upu od Sephory, který už jste viděli i v akci. Dál korektor od NYXu, pudr NYC a kombinace řasenek Colossalka, SuperSHOCK, Scandaleyeska a na spodní řasy od Famous. A abych nebyla tak mrtvolná, hodina jsem na to trochu tvářenky od MACu a konturovací pudr Bobbi Brown.







Fotky jsou focené trochu na rychlo, ještě před odchodem, tak snad jsou dostatečné. Vidíte, že na sobě nemám ani rtěnku, na kterou jsem tentokrát neměla náladu. Většinou totiž takovýhle jednoduchý styl líčení doladím pěknou tmavou rtěnkou, které tolik miluju. Ale dnes je to opravdu vše v přirozené a neutrální rovině. Ještě jsem asi zapomněla dodat, že jelikož jsem majitelkou dost nepodajného obočí, musím si ho dokreslovat, takže jsem sáhla po stínech z NAKED Basics paletky.

Doufám, že si užíváte dnešní den, kdy nám vylezlo i trochu sluníčko a určitě trávíte odpoledne líp než já :) A určitě mi napište, co preferujete v poslední době Vy? Neutrální líčení nebo jdete do barev?

sobota 23. listopadu 2013

50 Náhodných faktů o mě

PŘEPNI DO HD :)

Nezapomeň dát PALEC HORE, pokud se ti video líbilo a ODBĚR, aby ti nic neuteklo ☺

...No, snad mě po tomhle videu nepřestanete sledovat, když zjistíte, jak zvláštní jsem :D Ale já si nemohla pomoct a musela tam dát vše, co mě napadlo :) Takže je to zase další kousek z mého soukromí, který doufám oceníte a neodsoudíte:D Každý jsme nějakým způsobem divní, a já tím svým způsobem. U natáčení videa jsem se dost pobavila, u stříhání ještě víc :) Počítat všech 50 faktů totiž nebylo jen tak! :)


Viděli jste minulé video? -- NO MIRROR MAKE-UP CHALLENGEhttp://www.youtube.com/watch?v=Qw60nU...


CO MÁM NA SOBĚ VE VIDEU:
Oblečení: tričko Tally Weijl, šála Burberry
Hodinky: STORM
Rty: MAC Hang-Up + Rimmel 120 Cutting Edge
Nehty: ELF Champagne


TOČÍM S -- Nikon D5100
EDITOR VIDEÍ -- iMovie 9.09


KDE VŠUDE MĚ NAJDETE:
BLOG: http://luxylady2.blogspot.cz/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/luxylady2
INSTAGRAM: #Terezka292
E-MAIL: luxylady2@seznam.cz
ASK.ME: http://ask.fm/LuxyLady






pátek 22. listopadu 2013

INGLOT gelové linky - stojí za koupi? (a mé další naštvání s nákupem)

Uff, dnešní den byl teda pěkně náročný - v práci milion věcí, nepříjemní lidé, do toho se dostavily ženské měsíční problémy - hrůza! Proto se dostávám k článku až teď, doufám, že se nezlobíte, přes den nebyl absolutně čas.
Článek o těhle linkách z Inglotu jsem chtěla psát už několikrát, ale pořád jsem nějak nevěděla, jestli jsem z nich nadšená, zklamaná a nebo něco mezi. A nevím to v podstatě ani teď..


Za prvé, nádherná barva. Vím, vybírala jsem si ji sama, proto by se mi zákonitě měla líbit, ale holky, ta barva je božská! Rozhodovala jsem se mezi touhle a svělejší fialovou a přišlo mi, že tahle ke mě a hlavně k mým očím sedí zkrátka víc. Nevím jak to vysvětlit, ale když jsem tyhle měla v ruce a v ruce druhé držela ty světlejší, u těhle jsem tak nějak cítila, že jsou to pravé. Nevím, neumím to vysvětlit, ale snad mě chápete. Samozřejmě pokud nejste zastánci fialové barvy, můžete si vybrat z poměrně velkého barevného rozmezí. Myslím, že jsem nikdy neviděla tolik barevných linek. Ale mají i klasiku jako je černá a hnědá.


Já jsem linky kupovala ve ,,stánku" v OC Černý Most, a asi už všichni víte, jak to s Inglotem mám. Většinou, když tam přijdu, narazím na protivné prodavačky neb arogantní prodavače. Tentokrát se mi to sice tolik nestalo, ale na druhou stranu jsem se tam taky pěkně naštvala. Bylo to totiž o tom, že jsem do prodejny už přišla s tím, co chci. Věděla jsem přesně, že si chci koupit barevné linky, nejlépe fialové, a že je chci od Inglotu, protože o nich básní Rendy z ORDINARY LIFE. Klasická rutina, přišla jsem a slečna se mě zeptala jestli nepotřebuji pomoct, s díky jsem odmítla, protože jsem věděla, co hledám. A až to najdu, tak to poznám. No nic. Tak jsem si linky konečně vybrala a stoupla si ke kase. Slečna ke mě stála zády a povídala si se slečnou druhou. Tak jsem tam chvilku stála v domnění, že si mne všimne, nevšimla. Po chvilce jsem se tedy pokašláním připomněla a ona se znuděně otočila. Podala jsem ji linky a vytáhla kartu. Slečna se mě zeptala, jestli je to vše, já ji to odkývala a čekala s kartou v ruce, až ji budu moct vložit do terminálu. V tom slečna říká, 260 Kč prosím a já ji podávám kartu a ona - ale říkala jste, že budete platit hotově. (??) A já ji říkám, že jsem nic takového neřekla, že přece musela vidět, že tam stojím s kartou v ruce. A ona na mě spustila (!!), že teď už to nejde vzít zpátky, že tam namarkovala ,,v hotovosti" a že je s tím problém a kde si co si. Tak jsem se podívala do peněženky, a zjistila jsem, že mám akorát v hotovosti tři stovky. Jenže ty jsem potřebovala na něco jiného. Nicméně jsem je s nevolí odevzdala slečně, ta siněco mrmlala pod vousy, vrátila mi na zpátek a to bylo vše. A já ji říkám - dáte mi alespoň nějakou taštičku a ten účet? Slečna se na mě podívala jak kdybych spadla z Marsu, vzala linky i s účtem a vztekle mi je hodila do mini pytlíčku. Bez pozdravu mi je podala a otočila se. A já tam stála jak opařená a měla jsem chuť ji ty linky omlátit o hlavu.
Takže nevím, proč zrovna já mám na Inglot takovou smůlu, ale jen jsem se usvědčila v tom, že do Inglotu přijít, vybrat, zaplatit a utíkat pryč!


Dobře, to jsem trošku odbočila. Teď zpátky k linkám. Nevím ale, co bych k nim řekla víc, než že jsem z nich v rozpacích. Barva se mi líbí strašně, obal je taky krásný a hlavně roztomilý, ale ta konzistence mi prostě nějak nesedí. Linky jsou strašně jakoby máslovité a vodnaté, takže když je nanesu na víčko, tak mají tendenci nedržet na místě. A nevím no, abych docílila té barvy, která je v kalíšku, musím linku přejet několikrát a to už se mi nepodaří tak tenká čára, jakou jsem chtěla. Na druhou stranu zase vydrží poměrně dlouho, bez báze daly cca 6 hodin, pak se teda začaly trochu ztrácet, ale nebylo to nic markantního.
Takže prostě nevím, co si o nich mám myslet. Linky jako takové jsou fajn, ale nevím proč, čekala jsem od nich něco víc. Znáte to, když máte od něčeho přehnané očekávání a pak je to průměrné a vy jste zklamaní. No tak tak nějak to u těhle linek mám já. A ještě k tomu ta konzistence je tak zvláštní, těžko se popisuje. Ale upřímně se mi s nimi moc dobře nepracuje. Přemýšlela jsem, že si koupím i další odstíny, ale už si tím nejsem tak jistá...

Co Vy a barevné linky? Jste PRO a nebo PROTI? Nosíte je?

úterý 19. listopadu 2013

No mirror make-up challenge 2013

No tak dlouho očekávané video je tady! Doufám, že jste se mě na začátku videa moc nelekli, zkrátka nejsem bez make-upu žádná krasavice, ale s tím nic neudělám, že :)
Co se týká youtube koemntářů - snaž už to u tohohle videa půjde, a u těch předchozích se bohužel omlouvám, ale odpovědět Vám nemůžu. Ale všechny komentáře jsem četla a strašně, strašně za ně děkuju! Jste úžasní a dáváte mi chuť a sílu dál točit :)
Proto jsem i tohle video chtěla udělat, jen tak pro zasmání, pro odreagování a taky i samozřejmě proto, že to bylo hodně žádané video. Tak doufám, že se Vám bude líbit a pokud nao, nezapomeňte palec hore! :D:)

KDE VŠUDE MĚ NAJDETE:
BLOG: http://luxylady2.blogspot.cz/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/luxylady2
INSTAGRAM: #Terezka292
E-MAIL: luxylady2@seznam.cz
ASK.ME: http://ask.fm/LuxyLady






pondělí 18. listopadu 2013

Moje dva nejoblíbenější looky tohohle podzimu

Tenhle podzim je pro mě hrozně zvláštní. Je to tím, že nosím pořád dokola dva looky, které sice barevně obměňuju, ale pořád se střídají. Dokonce v pravidelných cyklech, abych náhodou nějakého neupřednostnila. Nevím, jestli jste si toho všimli i ve videích, ale už dlouho se mi nestalo, abych měla v jednom videu tmavou rtěnku a v druhém taky. Snažím se to prostě střídat jak v osobních, tak ve ,,video" světě. I když kdyby bylo úplně po mém, nosila bych stále jen tmavé rtěnky. Ale nevím proč, ale jak jsou tento podzim tmavé rty hodně trendy a vidím to čím dál častěji, nějak mě to nutí nechat tmavou rtěnku doma. A to mě mrzí.


Tahle fotka je z článku, ve kterém se kamarádím se zelenou. A dokonce už jsme dobří, né li výborní přátelé. Ale v trošku tmavší verzi. Ať už tak nebo tak, nosím čím dál raději stíny. Od té doby, co mám doma paletku od Sleeku Matte V2, nesahám skoro po ničem jiném. Jsou to ideální barevné kombinace na podzim.
No a protože vždy musím mít něco extra, nosím tmavší barvy jen v ohybu víčka. To jste ostatně mohli vidět i v tutoriálu. I když jste mi někdo psal, že se Vám tenhle styl líčení nelíbí, že byste preferovali barvu přes celé víčko, mě se to líbí moc a směle to dál nosím. Proto u mě tento podzim vyhrál look s neutrálním víčkem a barevnými stíny. Přijde mi to jako skvělá alternativa ke klasickým kouřovkám. S tím rozdílem, že tahle varianta se dá bezpochyby nosit i na běžné denní nošení.


Tahle fotka je z videa o mých 5 nej rtěnkách. A asi chápete správně, že můj druhý nejoblíbenější look tohohle podzimu je tmavá rtěnka. I přes to, co jsem psala v úvodu, je nosím ráda, jejich nošení si užívám a namyšleně musím podotknout, že si myslím, že mi prostě sedí a ke mně jdou.
Chápu, že ani na tohle nejsou všichni. Někdo je na fialové, někdo na růžové a někdo je zkrátka na nude odstíny. Každý máme něco a každý si myslíme, že nám sluší něco jiného.
Zase na druhou stranu asi víte, že já nejsem příznivcem tmavých rtěnek jen na podzim, ale celoročně. I když když přijde léto, pokukuju po těch zářivějších, nědělá mi problém namalovat si temně fialovou nebo rudou. Zkrátka jsou tmavé rtěnky mou celoroční vášní, bez ohledu na počasí, lidi nebo módní trendy.

A tyhle dva looky prostě střídám - jeden den ten, druhý onen. A ne, neunavuje mě to. A nepřestává bavit. Protože stínů mám celou barevnou škálu, takže look vypadá pokaždé jinak. A tmavých rtěnek? Těch mám taky hodně. A když už by mi náhodou došla inspirace nebo bych chtěla jinou barvu, jednoduše smíchám jinak barevnou konturku s rtěnkou a olala mám nový odstín.

A jaké jsou Vaše nej looky tohohle podzimu? Držíte krok s trendy nebo ,,nosíte" cokoliv?

sobota 16. listopadu 2013

DARK PURPLE AUTUMN TUTORIAL

Tak a je to tady - můj oficiálně první tutoriál, a to na takhle tmavé líčení, které je spíš pro ty odvážnější. Je to úplně poprvé, co něco takového dělám, takže Vás chci moc poprosit o schovívavost, snažila jsem se, aby to bylo co nejlepší, ale určitě to má své mouchy. Asi jednou z největších je obočí - já truhla si ho zapomněla nakreslit!! :D Alespoň vidíte, jak mám krátké obočí a jaké s ním mám trápení, když si ho nedomaluju, má ho jen do půlky. 
Co se týká produktů, tak všechny zmiňuju ve videu, stejně tk použité štětce. Ale pokud byste měli jakýkoliv dotaz na použité věci, klidně napište dolů do komentářů.


hudba:
Katy Perry - ROAR
Selena Gomez - Slow Down

Foťák: NIKON D5100
Střih,úpravy: iMovie 9.09








pátek 15. listopadu 2013

Zkouškové - jak se učím, jak to zvládám, jak relaxuji, jak k tomu zvládám práci...

Možná při přečtení názvu článku si klepete na čelo a říkáte si, že je přece zkouškové později, ne teď v půlce listopadu, tak co nám to tady ta Terka píše? Terka píše ze své zkušenosti, protože počínaje dnešním dnem mi začíná zkouškové období na VŠ. Je to z toho důvodu, že náš školní rok se skládá z trimestrů, nikoliv ze semestrů. Protože to vysvětluji každému, kdo se mě ptá na VŠ, stručně to vysvětlím i Vám - jedná se o to, že v každém trimestru máme 3 předměty, každý trimestr většinou trvá cca 2 měsíce, ve kterých se konají přednášky. Následně je pak zkouškové (cca měsíční), a pak zase následuje další trimestr. Takže to máme maličko posunuté než většina VŠ, ale co s tím nadělám, že jo.


Jelikož jsem byla holka šikovná a nějakým zázrakem se mi podařilo udělat jednu ze tří požadovaných zkoušek dřív, zbývají mi už jen dvě. A to jmenovitě Mediální komunikace a komunikace marketingová. Samozřejmě jsem byla tak hloupá, že tu nejjednodušší jsem si udělala jako první. No, alespoň mám víc času na ty dvě.
Na druhou stranu, pojem ,,mít víc času" je opravdu hodně relevantní, protože toho času zas tolik nemám. Jak už totiž většina z Vás ví, při škole i pracuju, takže dny, které mám mít volné a učit se na zkoušky, sedím od 8:00 do 17:00 u práce. Takže se učím po večerech a o víkendech.
Celkově pro mě platí, že se mi nejlíp učí buď dopoledne, kdy mi přijde, že můj mozek pracuje daleko produktivněji než odpoledne, a večer, kdy si lehnu do postele a soustředím se daleko víc. Je sice pravda, že většinou v té posteli taky i usnu, ale předtím se aspoň trochu něco naučím.

Takže obecně si myslím, že je nejlepší se učit dopoledne, dokonce jsem někde četla, že je na to i nějaká studie, že prý mozek vykazuje nejvyšší možný bod aktivity v 11hodin dopoledne. Naopak odpoledne, většinou po obědě vykazuje aktivitu nejmenší. Co prý je opravdu škodlivé je učit se při jídle. Ale upřímně, kdo to z nás někdy neudělal? Znáte to, nestíháte, sedíte u talíře plného bramboračky a tak chcete využít čas. Klasika.
Taky je prý nejlepší se učit v rozmezí úterý-čtvrtek, kdy si prý zapamatujeme nejvíc. No celkem škoda, že pracovní týden je od pondělí do pátku.

Pokud si ale najdu čas a náladu na učení (nebo už mi teče do bot a krátí se čas) tak se nejraději učím buď ve zmiňované posteli nebo při chození. Takže když se učím při chození tak vypadám jako blázen, který chodí bytem sem a tam, ale já si nemůžu pomoct, přijde mi, že se toho naučím prostě víc.
Styl učení máme už asi každý vychytaný, ale já se nejraději učím tak, že si nejdřív kapitolu v učebnici projdu, podtrhám co je podle mě důležité nebo zvýrazněné, a až pak se vrátím na začátek a zvýrazněné části se učím. Dřív jsem dělala to, že jsem si celou kapitolu nejdřív přečetla a až pak se ji učila, jenomže tak jsem zbytečně plýtvala časem čtením,ze kterého jsem si nic nepamatovala.
A když už si myslím, že to všechno umím, ráda si svými slovy odříkávám nejdůležitější věci všech kapitol, jen tak pro pořádek a zopakování.

A stejně důležité, jako učení samotné, je relaxace a odpočinek. Nejsme stroje abychom pracovali a učili se 24 hodin denně. Někdy je potřeba se jít projít, vyjít si ven s kamarádkami, udělat si radost nebo jen zkouknout oblíbený seriál. Samozřejmě, že prokrastinace světem vládne, takže toho odpočinku je dost, ale všeho s mírou a taky občas do toho odpočinku zahrňte i učení, abyste pak u zkouškového nebyli jen schopni vyjmenovat všechny momenty nového dílu, ale rozdělení komunikačního mixu už ne. :)


Celý tenhle dlouhý článek bych asi shrnula s tím, že práci a školu zvládám tak, že učení je moje večerní a víkendová činnost a práce moje všední činnost. A samozřejmě taky využívám času při jízdě tramvají, metrem, autobusem...vždyť to znáte. Co se týká učení jako takového, musí se Vám do toho alespoň trochu chtít - když půjdete s odporem, půjde to daleko hůř. Já třeba si vždy slibuji malé, bezvýznamné odměny. Bombon, kávu, seriál, prostě cokoliv co Vás namotivuje k tomu, sednout si k učebnici tak nudného a hrozného předmětu. Ale ne, aby ste to přehnali - musíte i odpočívat ;)

Jak jste na tom se školou Vy? Co na Vás platí a jak se učíte?

středa 13. listopadu 2013

Q&A aneb zeptej se mě na cokoliv - odpovědi :)

Páni, tohle je snad nejdelší video, které jsem kdy udělala! Jinak je hodně povídací, hodně se v něj otevřu a hlavně Vám řeknu mé názory na věci, tak to prosím berte na vědomí. Pokud to někdo z Vás vidí jinak než já, je to správné - neexistují správné odpovědi, pokud se jedná o pocity. Můžete to cítit stejně jako já, ale můžete to cítit úplně jinak. A to je v pořádku.
Moc bych Vám taky chtěla poděkovat za skvělé otázky a za zájem o mojí osobu. Moc si toho vážím a i právě proto, jsem Vás nechala nahlédnout do mého soukromí a nitra, které by se asi nemělo tolik ukazovat.

Nezapomeňte, pokud budete chtít viděl tutoriál na líčení z videa, nezapomeňte PALEC NAHORU :)








pondělí 11. listopadu 2013

Q&A aneb zeptej se na cokoliv....

Námětem dnešního videa byly vzrůstající otázky na moji osobu, za které jsem moc ráda a vždy mě potěší. Nicméně často krát se stane, že se otázky opakují a nebo dokonce jsem na ně už odpovídala a Vy jste to třeba přehlédli, což se může stát každému. A protože se vždy ráda dozvím něco víc o mé oblíbené youtuberce, tak jsem se rozhodla to pro Vás vzít touhle cestou.
Video je jen takto rychlé a na otázky budu odpovídat až ve středu - jsem první den v nové práci, tak nebyl tolik čas, buďe prosím schovívaví:)
Co se ještě týká otázek, tak ty mi můžete pokládat dolů do komentářů na YOUTUBE, BLOGu, ASK.FM, FACEBOOKU nebo i e.mailem pokud je vám to příjemnější :)

pozn.: ,,Cokoliv" je dost relativní pojem a opravdu chci odpovědět na všechny otázky, tak Vás moc prosím, nepokládejte mi vulgární nebo až sprosté otázky. Jsme inteligentní lidé, ne ?:)





sobota 9. listopadu 2013

Sweater Wheater TAG

ODKAZ:
- video I LOVE FALL - http://www.youtube.com/watch?v=mgEjY3c9Ox4

Další TAG s podzimní tématikou - kterou tolik miluju! Tag jsem pojala trochu po svém a trochu si ho po svém i upravila, tak doufám, že se Vám ta moje verze bude líbit při nejmenším stejně, jako ta původní. Co se týká slibovaných otázek, tak ty najdete níže, takže doufám, že v tomhle skvělém TAGu budete pokračovat a že si při otm užijete tolik srandy, jako já :)

OTÁZKY:
1) Čaj, káva nebo horká čokoláda?
2) Jaká je tvoje nejoblíbenější podzimní vzpomínka?
3) Jaký trend v líčení preferuješ na podzim - tmavé rty a nebo výraznou linku?
4) Jaké je počasí tam, kde bydlíš?
5) Nejvíc nošený svetr?
6) Lak na nehty, který tenhle podzim miluješ?
7) Skinny jeans a nebo legíny?
8) Kozačky nebo UGG?
9) Oblíbená podzimní TV show
10) Jaká písnička tě zaručeně dostane do podzimní nálady






pátek 8. listopadu 2013

Rtěnka s vůní lesních jahod

Přesně takovýhle název mě tehdy napadl, když jsem ji v Sephoře poprvé otevřela a zkusila si tester na ruku. Není to sice nějaká silná parfemace, kterou byste na rtech cítili, ale když jsem ji otevřela, zkrátka si mě získala. A nejen vůní, ale i barvou, která je tak těžko popsatelná. Možná Vám přijde, že takovýhle rtěnek mám už doma tucet a že tahle není ničím zvláštní. Jenže to se mýlíte, je neuvěřitelně specifická a v mé sbírce nic podobného nemám.


Je tedy z řady dlouhotrvajících, které Sephora nabízí. Celkově se mi líbí i design rtěnky, který je tužkovitý a dostatečně úzký i na aplikaci pro užší rty. Celkově se mi s ní hodně dobře pracuje a k vykreslení rtů ani nepotřebuji štětec. Právě tím, jak je úzká se s ní krásně dá vykreslit i srdíčko na horním rtu a zároveň přesná spodní linie na rtu dolním. Konzistentně mi trošku připomíná rtěnky F&F, které mám tolik ráda. Vím, že tyhle rtěnky už teď neseženete, takže pokud byste chtěli strukturově něco podobného, určitě se běžte mrknout na tyhle rtěnky od Sephory.


A jak jsem ji na začátku tak vychválila, tak těď ji budu muset trošku pomluvit. První věc, která mě trošku rozčiluje ale není to nic, co by ubíralo rtěnce na funkčnosti, je název odstínu. Možná jsem jen já trubka a přehlédla jsem to, ale pokud hledám správně odstín na spodní straně rtěnky, pak tam najdu jen označení 2159A. A upřímně, komu si líbí takový název? Je nezapamatovatelný, když se mě někdy zeptáte co mám například ve videu na sobě za rtěnku, tak ji musím složitě hledat. Protože kdo by si takovýhle název pamatoval. Pro mě osobně jsou nejlepší slovní názvy, jako například Vixen, Diva, Hang-up,..zkrátka něco, co je snadněji zapamatovatelné a hned jak ten odstín vidíte, můžete střílet od boku, co že je to za značku, jaký má finish atd. Bonusem jsou samozřejmě vtipné a důmyslné názvy a označení, jakými se pyšní třeba Catrice. Ale vše je prostě lepší než 2159A.


Název odstínu ale přežiju. Co ale zkrátka nejde přežít u takhle krásné a tmavé rtěnky je výdrž. Rtěnka totiž ani zdaleka není dlouhotrvající, dokonce bych řekla že ani označení trvající ji nepřísluší. Rtěnka totiž díky své skoro až máslovito - gelové konzistenci má tendenci z rtů postupem MINUT (!!) slézat a nebo se ukrývat do vrásek. Jistě, její životnost prodloužíte konturkou, ale ten rozdíl bohužel není zas tak markantní. Pro mě je to teda velké zklamání a tak malou výdrž jsem nečekala. Hrozně mě to mrzí už z toho důvodu, že jsem si ji prostě zamilovala. Takže i když je to specifický odstín, který miluju a vůně, kterou fetuju kdykoliv ji otevřu, leží mi doma v šuplíku. A to je prostě škoda. Vyvětrám ji akorát když vím, že jdu někam na dvě, tři hodinky a pak se vrátím domů. Jinak bohužel ne.
A nemrzí mě to ani tak cenově, přesto, že stála 290.-, ale hlavně kvůli té krásné barvě a vůni.

Máte Vy nějakou rtěnku, kterou barevně milujete ale výdrží nebo něčím jiným nesnášíte?

středa 6. listopadu 2013

Best of - říjen 2013

odkaz na článek o Sephora make-upu: http://luxylady2.blogspot.cz/2013/10/prvni-make-up-ze-ktereho-jsem-si-sedla.html

Zase konec měsíce, hrůza co? Říjen utekl snad ještě rychleji než začal a už jsou tu další oblíbenci. Všechno tak nějak poslední dobou letí a já se vůbec divím, že jsem si tenhle měsíc stihla oblíbit tolik produktů. Většina z nich jsou mými favority už delší dobu, ale buď nejsou moje (viz mamky věci) nebo jsem je zkrátka ješt nezmínila. Ve videu Vás taky čeká malé překvapení co se týká úpravy a efektů, tak snad se Vám to bude líbit a určitě mi dejte vědět, jestli byste rádi viděli co jsem dostala od Ježíška a jací jsou Vaši favoriti za uplynulý měsíc ?









pondělí 4. listopadu 2013

5 věcí, které v líčení nemusím

Na začátek bych měla říct, že tenhle článek není proti NIKOMU ani NIČEMU napsát. Je to jen můj subjektivní názor a chápu, že to, co nemám ráda já, Vy s chutí nosíte a naopak to, co nosím s radostí já, Vám se nemusí líbit a nebo dokonce to můžete zatracovat. Je to prostě jen o osobních názorech a je samozřejmě strašně individuální, co se komu líbí. Takže tenhle post neberte prosím, jako útok na někoho, jen sem chtěla vyádřit svůj postoj. Protože Vám často říkám nebo píšu, co mám v líčení ráda, co nosím a co mi vyhovuje, ale co se mi třeba nelíbí nebo dokonce nesnáším - ikdyž to je dost silné slovo - to už ne.

1) TMAVĚ NALÍČENÉ OČI A TMAVÉ RTY
Určitě všichni víte, co tím myslím. Tmavé kouřovky a rudá křiklavá rtěnka. Chápu, že si tenhle look někdo nalíčí na slavnostní příležitosti či na párty a podobně, ale na běžné denní líčení mi to přijde moc. A dokonce musím říct, že u některých generací i smutné a laciné. A tím myslím například 13ti leté holky, které jsem takto zmalované opravdu bohužel potkala. Škoda, že si svoji většinou hezkou tvář kazí takhle brzy make-upem, pudrem, stíny, rtěnkou,...
Nicméně se mi tohle líčení u žen celkově nelíbí a působí na mě moc tvrdě. Chápu, že na podzim je to hodně populární takhle tamvé líčení, ale já nevím, asi na to nejsem. Já mám radši buď výrazné oči a nahé rty nebo naopak. V kombinaci to nosím opravdu zřídka, hodně zřídka.

2) RTĚNKY S ORANŽOVÝM  NEBO TEPLÝM PODTÓNEM
No asi hlavní problém s takto laděnými rtěnkami mám asi v tom, že prostě dělají opravdu ošklivé a žluté zuby. A protože si zuby nijak nebělím a nejsem ani majitelkou super ozařujícího zářivého úsměvu, takovýmhle rtěnkám se vyhýbám. Takže u mě najdete zásadně jen rtěnky se studeným podtónem, které naopak od těch s teplým zuby o trošku vybělí a celkově si myslím, že pokud nemáte opravdu belěné zuby tak vypadají prostě líp. Ale to už určitě víte. A stejně tak asi dobře víte, jak je těžký najít červenou rtěnku se studeným odstínem. Prostě hrůza! :D No a co se týká čistě oranžových rtěnek tak ty prostě nesnáším, a nejen proto, že dělají ošklivé zuby, ale celkově se mi tahle barva vůbec, ale vůbec nelíbí.

3) HUSTÉ OBOČÍ
No, tohle je asi trend poslední doby. Ale já si nemůžu pomoct, ale mě se husté obočí zkrátka nelíbí a přijde mi to takové ,,chlapské". Nemůžu si pomoct, ale ještě jsem neviděla ženu, které by to slušelo. Na druhou stranu neříkám, že já sama mám super obočí, to vůbec. Moje obočí by potřebovalo hodně doladit, ale maluju si ho tak, jak se mi líbí a jak uznát za vhodné. Takže samozřejmě pokud máte některá z Vás husté obočí a hrdě ho nosíte, směle dál. Určitě Vám sluší a pokud se v něm cítíte super a pohodlně, není co řešit :)

4) ŠPATNĚ NALEPENÉ UMĚLÉ ŘASY
Tak tady jsem hodně pokrytec a kážu vodu přičemž sama piju víno. Protože s tím bojuju taky - konce se prostě odlepují! A já to vím, je to v podstatě nehoda, která se může stát. A pokud jste si někdy lepili řasy, tak se Vám to možná taky stalo. Ale upřímně, když se ty řasy odlepí třeba do půlky a Vy pak máte té ženě koukat do očí a vidíte, jak jí půlka řas vlaje ve vzduchu, je to trošku blbý. Samozřejmě nehledě na to, jak to té dané říct, abysme ji neurazili. Takže je to strašně sporný téma, ale chtěla jsem ho uvést :)

5) TVÁŘENKA ALA MARFUŠA
No přiznejte se, komu z Vás se někdy stalo, že to přehnal s tvářenkou. Mě třeba jo. Prostě jsem nabrala na štětec moc barvy nebo byla tvářenka moc pigmentovaná a já to nevěděla. A pak jsem měla tvář jak Marfuša z Mrazíka. A to nikdo z nás asi nechce. Bohužel se to ale stává a pak to jde špatně pryč. Nicméně pokud se mi to stane, je to katastrofa a nadávám jak dlaždič. Protože pokud je ta barva tmavší, tak tvářenku už dolů nedostanete. Takže i za cenu toho, že ji musíte stáhnout buď makeu-upem nebo rovnou odlíčit. Žádná jiná rada asi není. Ale hlavně s tím něco udělat, protože to opravdu nevypadá hezky, když na tváři máte pomocí tvářenky vykouzlené dva velké rumělce.

No a to je asi všechno. Možná bych přišla i na víc věcí, které v líčení nemám ráda, ale byly by to už jen maličkosti. Samozřejmě že pokud někdo něco z toho mého výčtu má na ,,sobě", nezakrývám si oči nebo na něj nespustím :D Jen mě nějaké věci buď vytáčí nebo je nemám ráda. Ale chápu, že tohle je takové hodně kontroverzní téma a tak doufám, že dole v komentářích mě nepujdete hned pranýřovat :D

A jaké věci v líčení nemusíte nebo nemáte rádi Vy?

neděle 3. listopadu 2013

Moje péče o vlasy / My haircare routine 2013

Odkaz na video o svatých grálech:http://www.youtube.com/watch?v=w3nouCVy6t0

Dnešní video se neslo na vlně modré a k tomu problématika vlasů. Co dodat? Asi se začínám nějak učit nebo dospívat:D Co je ale hlavní je fakt, že se mi video za celý den nenahrálo, protože mě prostě youtube nemá rád. Když už se nahrávání blíží ke konci, najednou se proces zastaví a nejede dál. Takže to vždycky musím vypnout a dát nahrávat znovu. Snad se tenhle pokus konečně povede!
A taky by mě zajímalo, co Vy používáte na své vlasy? A jste zastáncem šamponů z drogerie nebo jen ty profesionální ?







pátek 1. listopadu 2013

Když propadnete kouzlu matné podzimní Sleek paletky

Kdo by ji neznal. Tahle krásná matná paletka je asi ta nejznámější podzimní paletka stínů, kterou většina z nás chce. Někteří ne, například ti, kdo nejsou úplně až tak na matné nebo tmavé stíny.
Ale to není můj případ - matné stíny mám nejraději a tmavé snad ještě víc. Na podzim mi přijdou matné stíny prostě nejlepší a pokud jsou ještě k tomu i tmavé, o to líp. No a protože kombinaci těchto dvou výhod paletky nemůžete odolávat dlouho, musela jsem si ji taky koupit, no :)


Že jsem si ji koupila jsem Vám už říkala ve videu o nákupech za říjen, ale tam jsem Vám ji nemohla ukázat. Jednak jsem úplně zapomněla, že jsem si ji koupila a jednak ji stejně měla půjčenou mamka, která pomalu ale jistě začíná taky experimentovat se stíny a hlavně se pomalu a jistě učí nosit jiné než světlé a růžové stíny.


Paletku V2 MATTE jsem si koupila celkem levně a výhodně na nedávném veletrhu INTERBEAUTY a vůbec, ale vůbec koupě nelituju. Cena se myslím pohybuje něco kolem 280.- cca a já si ji pořídila za 230.-. Což je samozřejmě super, kde najdete padesáti korunu? I když si řeknete, co taková padesáti koruna je, že jo. Ale každá sleva nebo výhoda se přece počítá :)


Paletka je prostě dokonalá! Strašně mě nadchla a poslední dobou při líčení nesahám po ničem jiném. Zamilovala jsem si krásnou ocelovou, pak army zelenou a nebo třeba krásnou tmavě fialovou. Všechny barvy jsou ale krásné a dají se použít na nespočet looků.
Vím, že pár lidí má problém se Sleek paletkami, že stíny trošku víc práší. Je to sice pravda, ale není to nějaká mega prášivost, kterou jsem si představovala. Sice kolem stínu je sem tam nějaký prášek, ale není to nic markantního ani nic, co by Vám zabránilo nebo dokonce znemožnilo práci s paletkou.


Pigmentace je božská. Na ruku jsem Vám udělala swatche mých nejoblíbenějších barev, které nosím neustále. Na druhou stranu, ty světlejší stíny v paletce by mohly být o krapítek líp pigmentované, ale s tím se nějak popasuju a přihodím pár vrstev navíc. Co se týká ale tmavých barev, tak tam nemám jedinou výtku. Barvy jsou syté a krásně se s nimi pracuje. Jdou i skvěle blendit a dokonce, na to, že práší, neopadávají pod oko.
Co se týká výdrže, tak u té taky nemám jakýkoliv problém. Samozřejmě pod stíny používám bázi pod stíny, kterou já používám většinou, takže výdrž bez báze soudit nemůžu. Co ale soudit můžu, je výdrž s bází, která je hravě celodenní.




Takže sečteno a podtrženo je paletka vynikající a 12 stínů za cenu méně než 300.- je prostě skvelých. Opravdu není na paletce nic, co bych jí vytkla a používám ji skoro denně. A když k faktu, že stíny jsou opravdu skvělé, přičtete krásný černý matný obal, který je doplněný nápisem SLEEK v lesklé černé, není pochyb o tom, že si ji zamilujete. Protože upřímně znám hodně lidí v mém okolí, kdo si ji koupil, ale neznám nikoho, kdo by si na něco stěžoval. Kromě zvýšené prašnosti, kterou už jsem zmiňovala:)

Jak jste na tom se Sleekem nebo touhle paletkou, máte ji?:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...